Logo Humaniora Color SVG
Terug naar alle nieuwsberichten

Op bezoek op de Broederschool te Sint-Niklaas

Datum: 04-05-2022 | 21:58

04 mei | Studiekeuze

Op het einde van elke graad helpen we de leerlingen bij hun studiekeuze. Voor onze leerlingen uit het vierde jaar is het zinvol om eens te horen hoe het eraan toegaat in de derde graad en wie kan dat beter uitleggen dan leerkrachten en leerlingen die les geven en volgen in het 5de en 6de jaar?

Meneer Van den Branden verwelkomt onze leerlingen als eerste.
Het voelt meteen aan als thuiskomen om zo van bij het prille begin van ons bezoek een vertrouwd gezicht te zien.


We werden vanochtend dan ook verwacht op de Broederschool te Sint-Niklaas. Eigenlijk moeten we spreken van Broederscholen, want wat voor de meeste van ons één grote school is, is eigenlijk een kluwen van meerdere campussen. Onze leerlingen van bedrijfseconomie werden onthaald op de handelschool terwijl de directeur van de Broederschool humaniora onze leerlingen van economie en wetenschappen verwelkomde. Hij nam ons meteen op sleeptouw richting de donkere kamer alwaar we werden ingelicht over het reilen en zeilen in de derde graad: CLIL, keuzevakken, uitstappen, eindreis... Alle verschillende studierichtingen kwamen aan bod en de verschillende specifieke domeinen werden besproken door de vakdocenten zelf. Zo kregen we achtereenvolgens economie, wetenschappen, talen en wiskunde voorgeschoteld. Ik onthoud vooral dat onder andere 'goesting om te studeren' een belangrijke must is bij het kiezen van de voor jou geschikte richting is.

Tijdens een korte pauze konden onze leerlingen van gedachte wisselen met enkele van onze oud-leerlingen van Stekene. Veel bekende gezichten ontmoet en het was alvast een prettig weerzien. Er werd veel gebabbeld en de tijd gaat veel te snel als het zo leuk is.

Onze oud-leerlingen van Stekene stellen het wel hoor!

Directeur De Lange had het al bij het begin gezegd: "Er zijn wat meer trappen dan in Stekene en de gebouwen van de humaniora liggen hier tussen die van de handel, de basisschool en de eerste graad school, maar je leert al snel je weg hier kennen hoor." Tijdens de rondleiding leidde hij ons door verschillende gangen en lokalen en kregen we een eerste impressie van wat voor sommige misschien nog steeds op een doolhof lijkt. Hartelijk dank voor deze boeiende voormiddag en nu weten onze leerlingen ongetwijfeld wat hen te doen staat. Nog goed hun best doen om dit schooljaar in schoonheid te eindigen en wie weet misschien dat zij volgende jaren een prijs voor economie, wiskunde of... in de wacht slepen. Op een dag als vandaag zou ik zeggen over die studiekeuze "May the fourth be with you and choose well!" Let's jump!

Gelijkaardige berichten

Projectweek

Lees meer

De jeugd van Stekene

Lees meer

55ste Proclamatie

Lees meer

GEO Bezoek aan de VERBEKE FOUNDATION

Lees meer