Info

Gepost op maandag 19 juli 2021, 21:19.

Openingsuren van de school

  • Donderdag 01/07 t.e.m. zaterdag 03/07 telkens van 9:00 tot 12:00 en enkel op afspraak!
  • Maandag 16/08 t.e.m. dinsdag 24/08 telkens van 9:00 tot 12:00 en enkel op afspraak!
  • Vanaf woensdag 25/08 enkel op afspraak!
U kan onze school bereiken via mail info@stekene.broeders.be of telefonisch op het nummer 03 779 67 94
Vanaf 16/08 staat ook het inschrijvingsformulier terug online. 
 

Boeken

Via bovenstaande 'WebApps' klikt u op schoolboeken en vervolgens komt u op de website terecht waar u de handboeken voor volgend schooljaar kan bestellen. Gelieve dit niet te vergeten a.u.b. (d.w.z. voor 15 juli graag).
 

CLB-werking einde schooljaar/zomervakantie

Openingsuren

Het CLB is open van donderdag 1 juli t.e.m. woensdag 14 juli en van maandag 16 augustus t.e.m. dinsdag 31 augustus. De openingsuren van maandag t.e.m. vrijdag zijn: 8:30 tot 12:00 en 13:00 tot 16:30. Op 28, 29 en 30 juni zijn wij eveneens bereikbaar tijdens de kantooruren. U kunt een afspraak maken via het telefoonnummer 03/316 20 00.

Afspraak maken is noodzakelijk

Wij beklemtonen eerst en vooral dat het noodzakelijk is een afspraak te maken en niet zomaar naar het CLB te komen. Andere vormen van contact zijn in geval van nood ook mogelijk. We hebben het dan over telefonische contacten, videogesprekken, gesprekken via mail of chat. Onderwijskiezer is eveneens een belangrijk hulpmiddel en een belangrijke bron van informatie als het over studiekeuze gaat.

Overzitten na A- of B-attest

Een leerling kan zijn jaar overzitten enkel indien de leerling dit zelf wil en mits een gunstig advies van de klassenraad. De wetgever heeft bepaald dat hier teven een CLB-advies nodig is. In dit geval moet de leerling met één van de ouders fysiek aanwezig zijn want er kunnen geen attesten uitgeschreven worden zonder dat het CLB de leerling heeft gezien. Het is ook niet mogelijk het attest met terugwerkende kracht uit te schrijven.


Vakantienieuws

Gepost op zondag 18 juli 2021, 9:28.

    
Soms laten leerlingen van zich horen tijdens de grote vakantie. Xyliana De Roover uit 2MW heeft het meer dan uitstekend gedaan op het EK. Individueel op de 16de plaats en een 4de plaats met het Belgische childrenteam. Proficiat!


54ste proclamatie

Gepost op donderdag 24 juni 2021, 23:01.

Het schooljaar loopt stilaan op z'n einde. Zeker voor de leerlingen die vanavond aanwezig waren op de 54ste proclamatie. Proficiat aan iedereen. Bedankt aan alle helpende handen. Wereldkeuken GEO 2b

Gepost op maandag 21 juni 2021, 23:56.

Van taco's, satés met pindasaus, pizza, challaca, Marokkaanse flapjes tot Brusselse wafels... allemaal bijzonder lekker en klaargemaakt door de leerlingen van 2b.


Dirk Bracke

Gepost op dinsdag 15 juni 2021, 21:00.

Een eerbetoon aan een icoon van de Vlaamse jeugdliteratuur. Het ga je goed, Dirk. Bedankt voor al de fijne herinneringen aan "Boterhammen in de bib". Het zal nooit meer hetzelfde zijn nu, maar onze leerlingen zullen jouw boeken zeker leren kennen en blijven lezen.Examentijd

Gepost op zondag 13 juni 2021, 20:33.

ga ervoor, je kunt het, 
zet 'm op, geef alles, ga door, 
kom op, vertrouw op jezelf, 
het lukt je, blijf positief, 
het komt helemaal goed 
100% succes
voorkom afleiding op je gsm
begin uitgeslapen aan je examens
de Rode Duivels doen wel wat ze beloven
deze examenperiode is eigenlijk cognitieve topsport
en kan je het echt niet laten klik dan nog één keer op
SPORZA
goed rapport met hogere cijfers, meer mogelijkheden qua studiekeuze
en speciaal voor alle sportievelingen nog '5 redenen waarom je beter studeert


Pannenkoekenbak

Gepost op zondag 13 juni 2021, 14:36.

Wafelen- of pannenkoekenbak  
Net zoals in de stripverhalen van Marc Sleen willen de leerlingen van 2 SPa dit schooljaar graag stijlvol afsluiten. Ze deden natuurlijk alles zelf. Van deeg maken tot het bakken van de pannenkoeken. Smakelijk eten! El apetito bueno! Bon appétit! Enjoy your meal!


Uitstap naar Oostende

Gepost op vrijdag 11 juni 2021, 20:16.

Met 3 & 4 naar Oostende! Eerst met de overzetboot Roger Raveel naar Fort Napoleon en in de middag tijd voor wat watersporten: kajakken & raften. Dat moet een onvergetelijke ervaring geweest zijn. Kijk maar eens naar volgend beeldmateriaal.Aardrijkskundigen plaatsen zich in het zonnetje

Gepost op donderdag 10 juni 2021, 21:03.

Wellicht heeft u ze vandaag op de speelplaats zien staan. De collega's aardrijkskunde vonden het belangrijk dat iedereen op de hoogte was en op een veilige manier kon genieten van de gedeeltelijke zonsverduistering van vandaag. Het blijft voor jong en oud een speciaal iets om te observeren zo'n verduistering. Heel wat leerlingen kwamen spontaan info vragen en we hebben onze eclips-brillen nodig gehad. Er werd massaal naar de zon gekeken vandaag zoals je kan zien op deze foto's
Hogerop samen met SODA

Gepost op woensdag 9 juni 2021, 8:02.


U kent het principe ondertussen wel al. Leerlingen motiveren om in orde te zijn en graag stipt! Dat vraagt wat discipline en de juiste attitude. We belonen dat maar al te graag en het concept van SODAPLUS is duidelijk voor onze leerlingen. Motivatie & beloning, want het is belangrijk dat ze beseffen dat deze pijlers essentieel zijn in de arbeidswereld. Wist je dat je met een soda-attest van onze school tal van voordelen hebt en allerlei dingen kan winnen? Niet enkel op onze school hoor! Heb je je SODA-attest behaald dan is het belangrijk om je met die gegevens te registreren op de website van SODAPLUS... tal van voordelen wachten op jullie. 
Zoals elk jaar proberen we onze leerlingen te belonen en we hebben al leuke dingen gegeven in het verleden. Tickets voor Crammerock, een taartje aan huis met Danni Heylen van de kampioenen... We hebben al interessante beloningen gegeven, maar in coronatijden zijn er toch duidelijk minder mogelijkheden. We willen dit schooljaar aantonen dat je hogerop kunt geraken met de juiste diploma's en attesten. SODA is de link tussen jou en misschien wel een vakantiejob of een echte job.


Wie won deze unieke belevenis? Hopelijk een motivatie om iedereen hogerop te krijgen. Volgend jaar opnieuw!


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be