Logo Humaniora Color SVG
Terug naar alle nieuwsberichten

Zon in oktober, maakt het allemaal wat minder somber.

Datum: 26-01-2022 | 21:19

Een terugblik naar de maand oktober van dit schooljaar: 

1 oktober | buitenles 2B

Vandaag heeft de klas van 2B een buitenles gekregen. We leerden tijdens MAVO dat jongeren te weinig bewegen en teveel stilzitten. Zo staan we vanaf nu elk half uur een paar minuten recht tijdens de theorieles. Ook zagen we tijdens een reportage dat kinderen in Slovenië bewegend leren. Dit wilden we ook eens proberen. De jongens gingen op zoek naar vragen in het bos, overlegden per 2 het antwoord en kwamen de oplossing noteren bij de leerkracht die op het centrale punt stond. De les was een succes. De jongens toonden dat leren én bewegen leerrijk en leuk is.

1 oktober | branddriehoek 3ELa&b

In het kader van de lessen 'stewina' trokken we vrijdag 1 oktober met 3ELa & b het praktijklokaal in om d.m.v. proefjes inzicht te krijgen in de branddriehoek. We onderzochten aan welke voorwaarden moet voldaan worden om een brand te kunnen blussen. 

5 oktober | fietsencontrole

Wie vandaag rond 15.45u de Nieuwstraat passeert, zal het ongetwijfeld opvallen dat het overgrote deel van onze leerlingen (en leerkrachten) voor de fiets kiezen als vervoermiddel naar en van school. Nu de donkere wintermaanden er aan komen is een veilige fiets dan ook heel belangrijk. Vandaar dat we vanmorgen samen met de preventiedienst van de gemeente Stekene onze jaarlijkse fietsencontrole organiseren.

5 oktober | DVDL

De dag van de leraar viert men in zo'n 88 landen wereldwijd. (bron wikipedia). In El Salvador is het zelfs een nationale feestdag.  In Estland geven de laatstejaars les zodat de leerkrachten verlof hebben. Geef je les op de Filipijnen dan word je gedurende één maand gevierd . Jawel, daar viert men de nationale maand van de leraar! Niet dat wij te klagen hebben hoor! Zoals vandaag, dat hebben we nog nooit meegemaakt. Zo'n erehaag van allemaal enthousiast in de handen klappende leerlingen en wat een topsfeer in de leraarskamer. Bedankt voor alles. 

11 oktober | Bezoek Wase Wind & windturbine 2STa

Waarom windenergie? Hoe werkt zo'n windturbine? De leerlingen van 2STa konden via verschillende proefopstellingen heel wat ontdekken zoals de werking van een generator, de aerodynamica van de wieken, energieomzettingen, de tandwielkast... De verschillende gidsen van de Wase Wind namen onze leerlingen op ontdekking mee in de wonderlijke wereld van de windenergie.
Beeldmateriaal van deze excursie kan u hier bekijken.

21 oktober | Metal & techno 4EMa & 4MTa

Onze leerlingen van 4EMa & 4MTa ontdekken in het beroepenhuis hun talenten en interesses en maken kennis met beroepen uit verschillende sectoren. Vooral technische en praktisch uitvoerende beroepen staan in de kijker. Ze hebben genoten van deze 'metal & technology rally' te Gent. 

22 oktober | DVDJ 22 oktober 2021

Op de dag van de jeugdbeweging tonen we dat we trots zijn op onze leerlingen die lid zijn van één of andere jeugdbeweging. We zetten alle jeugdbewegingen in de kijker en tonen aan de buitenwereld welke meerwaarde ze hebben voor tal van jongeren. Een woordje van dank voor alle mensen die zich wekelijks inzetten: de leden, de leiding en vrijwilligers. Dankzij de gemeente Stekene hebben we jullie allemaal eens in de watten kunnen leggen. Zowel het ontbijt als de lunch @ the Cramme was een MEGA leuk event. We waarderen het engagement! De dag van de jeugdbeweging is een moment van samenhorigheid, over de jeugdbewegingsgrenzen heen. Natuurlijk is het ook een dag vol plezier, spel en feest. (N)ooit gedacht dat onze Stekense Broederschool zoveel leden telt van Chiro, KLJ, scouts... ?!?

28 oktober | Uitstap Verbeke Foundation

Onze derdes gaan vandaag naar de Verbeke Foundation en worden ondergedompeld in de kunstwereld. Het was alvast een prachtige dag (zoals u kan zien op volgende beelden.)

28 oktober | Leerlingenraad stelt voor...HALLOWEENwedstrijd

Halloweenwedstrijd (28 oktober)
De dag van de leraar (5oktober)

Vandaag was er natuurlijk de apotheose van de Halloweenwedstrijd. Mooi volk liep er vandaag op onze Broederschool. In de namiddag was er de prijsuitreiking. Foto's van vandaag kan u alvast (her)bekijken via deze link. Trick or treat & Halloween... geniet allemaal van een welverdiende herfstvakantie.

Gelijkaardige berichten