Logo Humaniora Color SVG
Terug naar alle nieuwsberichten

November met z'n regenvlagen, brengt delta omikron en andere plagen.

Datum: 27-01-2022 | 21:44

Een terugblik naar de maand november van dit schooljaar: 
Ondanks toenemende covidmaatregelen proberen we er nog het beste van te maken.

9 november | Uitstap Brussel 5bCVSa

Op dinsdag 9 november 2021 trokken we met de leerlingen van 5bCVSa naar Brussel. In het kader van de lessen PAV namen de leerlingen deel aan een interactieve workshop over financiële educatie bij het Wikifin Lab. Ze experimenteerden er met verschillende financiële situaties uit het dagelijks leven. Sparen, staatsobligaties, aandelen, speculeren…. Hebben geen geheimen meer voor onze leerlingen. In de namiddag ontdekten ze aan de hand van een speurtocht de Europese wijk, een stukje Brussel waar velen nooit komen.

11 november | Inzamelactie

De speelgoed inzamelactie gaat ook dit jaar weer door in samenwerking met het 'Huis Van Het Kind'. Meer info via deze link

12 november | Workshops Froefroe

Op 25 november genieten onze leerlingen van het tweede jaar van een theatervoorstelling van theatergezelschap FroeFroe: ‘Odyssee of De Lange Weg Naar Huis’. Als voorbereiding daarop worden de leerlingen door Koen en Fleur van het theatergezelschap ondergedompeld in de wereld van het figuren- en poppentheater. Vandaag kwamen de eerste klassen aan de beurt, de andere tweedes volgen deze workshop op 23 november.

13 & 14 november | Eethappening

Bedankt aan alle helpende handen, het oudercomité en natuurlijk alle sympathisanten. Hopelijk heeft u er van genoten en mogen we u verwelkomen op één van onze volgende edities. 

22 november | Leesuurtje

'Vlaanderen moet opnieuw leren lezen', las ik onlangs in de media. Hier in de Broederschool te Stekene weten we al langer dat lezen belangrijk is en wellicht is dat één van de redenen waarom we bij tijd en stond een leesuurtje organiseren. U leest het goed! Vandaag het 5de lesuur hebben onze leerlingen massaal gelezen in tijdschriften, strips, romans en andere literatuur. Jawel, sommige leerlingen gebruikten de tijd om een stukje cursus te (her)lezen. Leren & lezen gaan hand in hand natuurlijk.

23 november | Froefroe

Vandaag deel 2 van van de workshops figurentheater door FroeFroe. Ook deze leerlingen zijn helemaal klaargestoomd voor de theatervoorstelling aanstaande vrijdag. Broederschool Stekene en cultuur... een goede combinatie!

26 november | Bokes in de bib

Genieten was het vandaag van lekkere bokes in de bib. Joran en Wout (3TWa) hebben alvast indruk gemaakt met hun kaft! Sowieso een leuke manier voor de leerlingen van 3TWa, 3ECa, 3MTAa & 3NWa om in contact te komen met jeugdauteur Rob Baetens. In zijn laatste boek "Zwanger van verlangen" behandelt hij een speciale thematiek op maat geschreven voor jongvolwassenen: over soulmates, en over hoe die elkaar altijd terugvinden. De universele boodschap van de onverwoestbare en onvoorwaardelijke liefde tussen twee mensen, daar gaat het over. Veel jongeren zijn vandaag op zoek, staan open voor spiritualiteit. Er moet meer zijn dan louter het aardse, dat voelen heel veel jonge mensen vandaag. Het klopt niet dat jongeren alleen maar met games bezig zijn, integendeel. Bij lezingen merkt hij heel vaak dat ze zich vele existentiële vragen stellen en daar graag over nadenken.  

BOKES IN DE BIB

Jeugdauteur Rob Baetens in échte interactie met onze leerlingen in de bibliotheek te Stekene. Smakelijk eten hoor! Bokes in de bib!

Gelijkaardige berichten