Logo Humaniora Color SVG
Terug naar alle nieuwsberichten

Gaat juni goed voorbij, dan is men in juli nog blij.

Datum: 23-01-2022 | 20:54

Een terugblik naar juni 2021: Op het einde van het schooljaar waren er enkele noemenswaardigheden op onze school. Een terugblik...

7bVI op uitstap

7bVI trok naar Mechelen! We bezochten in de voormiddag de Dossinkazerne en in de namiddag loodsten onze fantastisch gidsen, de leerlingen, ons door Mechelen. Hier vind je het fotomateriaal van die leuke, leerrijke dag.

SK Voetbal

Naast het WK en het EK werd er vandaag lokaal in Stekene een belangrijke match gespeeld. Leerlingen BSO versus de leerkrachten en laat ons zeggen dat de betere ploeg deze voor de rest bijzonder vriendelijke intercity heeft gewonnen. We onthouden vooral dat het een krachtmeeting was in het voordeel van de leerkrachten natuurlijk. Sfeer en gezelligheid was er wel, maar deze match werd achter gesloten deuren gehouden. Je weet wel... wegens coronamaatregelen konden we er geen spektakelmatch van maken. Zonder publiek, maar gelukkig was er wel één iemand die enkele beelden heeft genomen. Bedenk dat de leerlingen afkomstig waren uit één klasbubbel en dat we toch op school proberen de risico's te beperken. We hadden het liever anders gezien, maar wie het toch eens wil bekijken die kan gelukkig enkele foto's bekijken.

Flower power 2.0.

Onze leerlingen volgen de actua en ook zij hebben hun mening kenbaar gemaakt qua kledingstijl, maar dit was niet meteen het concept van deze laatste actie van 'the positivity squad'. In dit 'moeilijk schooljaar'  hebben zij het verschil gemaakt. Niet enkel hét team dat ondanks alles positief bleef denken. Neen, ik bewonder ook héél wat leerlingen die zich telkens weer hebben ingezet voor sfeer, gezelligheid en ik werd meerdere keren met verstomming geslagen toen ik zag welk effect een beetje positief denken heeft op onze school. Tal van 'bloemrijke figuren' gezien op onze school vandaag. We snakken er allemaal naar toe... even de bloemetjes buiten kunnen zetten. Dat hebben we vandaag gezien op de speelplaats.

Aardrijkskundigen plaatsen zich in het zonnetje

Wellicht heeft u ze vandaag op de speelplaats zien staan. De collega's aardrijkskunde vonden het belangrijk dat iedereen op de hoogte was en op een veilige manier kon genieten van de gedeeltelijke zonsverduistering van vandaag. Het blijft voor jong en oud een speciaal iets om te observeren zo'n verduistering. Heel wat leerlingen kwamen spontaan info vragen en we hebben onze eclips-brillen nodig gehad. Er werd massaal naar de zon gekeken vandaag zoals je kan zien op deze foto's

gedeeltelijke zonsverduistering 10.06.2021

Uitstap naar Oostende

Met 3 & 4 naar Oostende! Eerst met de overzetboot Roger Raveel naar Fort Napoleon en in de middag tijd voor wat watersporten: kajakken & raften. Dat moet een onvergetelijke ervaring geweest zijn. Kijk maar eens naar volgend beeldmateriaal.

Pannenkoekenbak

Wafelen- of pannenkoekenbak?
Net zoals in de stripverhalen van Marc Sleen willen de leerlingen van 2 SPa dit schooljaar graag stijlvol afsluiten. Ze deden natuurlijk alles zelf. Van deeg maken tot het bakken van de pannenkoeken. Smakelijk eten! El apetito bueno! Bon appétit! Enjoy your meal!

Dirk Braecke

Een eerbetoon aan een icoon van de Vlaamse jeugdliteratuur. Het ga je goed, Dirk. Bedankt voor al de fijne herinneringen aan "Boterhammen in de bib". Het zal nooit meer hetzelfde zijn nu, maar onze leerlingen zullen jouw boeken zeker leren kennen en blijven lezen.

Wereldkeuken

Van taco's, satés met pindasaus, pizza, challaca, Marokkaanse flapjes tot Brusselse wafels... allemaal bijzonder lekker en klaargemaakt door de leerlingen van 2b.

Gelijkaardige berichten