Kalender

sep

28

  • Bedrijfsstage 7bVIa

sep

29

  • Bedrijfsstage 6bCVSb
  • Open vergadering leerlingenraad

sep

30

  • Medisch onderzoek voor leerling stagiairs van 5 bCVSa

okt

1

  • Bedrijfsstage 6bCVSa

okt

5

  • Facultatieve verlofdag

okt

6

  • Bedrijfsstage 6bCVSb
  • Fietsencontrole

okt

8

  • Bedrijfsstage 6bCVSa

okt

9

  • Maandrapport #1

Zorgformulier

Gepost op dinsdag 15 september 2020, 8:38.Nieuw op de speelplaats

Gepost op dinsdag 8 september 2020, 22:22.Vandaag nog aan het uitpakken maar morgen verwacht op onze speelplaats. Coronagewijs is het wijs om niet allemaal héél dicht bij elkaar te zitten en dat vraagt extra middelen. In onze polyvalente zaal (lees eetzaal) staan er minder stoelen en banken opgesteld. Gelukkig staan er nu nieuwe gezellige zitbanken voor ons klaar! Draag er a.u.b. zorg voor.


Nwane t'amos Master

Gepost op dinsdag 8 september 2020, 22:03.

Onze leerlingen van 3SLOSa dansen op de hit van het moment Jerusalema. Zou iemand van de leerlingen de lyrics al eens vertaald hebben?

Red mij    Ngilondoloze
Laat me hier niet achter    Zungangishiyi lana
Mijn plaats is niet hier    Ndawo yami ayikho lana

Nochtans lijken ze zich al goed thuis te voelen hier op school. Ritmisch dansen rekening houdend met de afstandsregel van anderhalve meter, zouden jullie dat ook zo goed kunnen? Bekijk het filmpje maar eens ;-)Invulformulier schooljaar 2020-21 Algemene organisatie

Gepost op dinsdag 1 september 2020, 20:52.

Aan de ouders van onze leerlingen,
Om in het begin van het schooljaar snel wat gegevens te verzamelen i.v.m. de algemene organisatie op onze campus vragen wij u om zo snel en correct mogelijk deze enquête in te vullen. Kennen we de voorkeuren van elke leerling dan kunnen wij ook zorgen dat bepaalde dingen vlotter verlopen en sneller in orde zijn. Alvast bedankt voor uw medewerking.


Start schooljaar 2020-21

Gepost op dinsdag 1 september 2020, 15:40.

Of we zin hebben in de start van het nieuwe schooljaar is bijna een overbodige vraag. Na zo'n "speciaal schooljaar" zijn we extra gemotiveerd om opnieuw te beginnen. Voor onze nieuwe leerlingen - maar ook voor ons - was het even wat wennen om voor de klas te staan of les te volgen met jawel... het mondmasker. Voor andere leerlingen is het mondmasker dan weer het nieuwe normaal. We zijn vooral blij dat we weer fysiek voor de klas mogen staan. Een blij weerzien na zo'n lange periode. Alvast aan iedereen "een prettig, gezond, leerrijk, tof en goed schooljaar gewenst". 


Onthaal eerstejaars

Gepost op dinsdag 25 augustus 2020, 15:06.

Belangrijke update! De onthaalavond zal niet fysiek doorgaan. We werken volgens de corona-maatregelen van onderwijs Vlaanderen waarin ouders worden bestempeld als niet-essentiële derden. We mogen jullie dus niet massaal op school uitnodigen. De titularissen van de eerstes geven de nodige uitleg aan de leerlingen op de eerste schooldag. De ouders krijgen een digitale onthaal-ppt via mail. Bedankt voor jullie geduld en begrip.


Openingsuren

Gepost op maandag 17 augustus 2020, 0:20.

De openingsuren van onze school zijn

- dinsdag 30/06: van 8u30 tot 12u00
- woensdag 01/07 t.e.m. zaterdag 04/07: van 9u00 tot 12u00
- donderdag 20/08 en vrijdag 21/08: van 9u00 tot 12u00
en vanaf maandag 24/08.

Wenst u uw zoon of dochter in te schrijven dan kan u dat doen via deze link. Tijdens de openingsuren van de school kunt u dat ook maar gelieve dan eerst een afspraak te maken a.u.b. via het mailadres info@stekene.broeders.be of via het telefoonnummer 03 779 67 94.

De richtlijnen en de openingsuren van het CLB:

- woensdag 01/07 t.e.m. dinsdag 14/07
- maandag 17 /08 t.e.m. maandag 31/08

De openingsuren zijn telkens van 8u30 tot 12u00 en 13u00 tot 16u30.

Het CLB is ook op andere manieren bereikbaar!

- Telefonisch 03/316 20 00 of via mail sint-niklaas@vclbwaasdender.be
- Via de CLB@chat met alle vragen oversturen, studiekeuze, goed voelen of gezondheid.
- Via de chatbox VCLB Waas en Dender: enkel voor vragen rond studiekeuze en onderwijsloopbaan (openingsuren van 17u tot 20u op 29/06 - 30/06 - 01/07 - 02/07) Bereikbaar via deze link of door het scannen van onderstaande QR-code.


Indien u toch fysiek wilt afspreken met het CLB gelieve onderstaande richtlijnen te respecteren:

- Gelieve steeds op voorhand telefonisch een afspraak te maken of via de website.
- Voorzie een mondmasker.
- Zorg dat u stipt op tijd komt.
- Ontsmet uw handen. Er is een dispenser voorzien.
- Kom met maximaal 2 personen.
- Indien u ziek bent, gelieve niet naar de afspraak te komen. Maak gewoon telefonisch een nieuwe afspraak.
- Respecteer de maatregelen van afstand houden. 


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Gepost op maandag 17 augustus 2020, 0:20.

Vanaf maandag 8 juni (9 uur) kunt u via onze website een aanvraag tot inschrijven versturen. U kunt dit doen door onderstaand formulier in te vullen (of via deze link, dan opent u het formulier in een apart venster.) Het tijdstip waarop je dit formulier inzendt, bepaalt de volgorde van inschrijven. Een medewerker van de school zal je uiterlijk binnen de 4 kalenderdagen na inzending contacteren. Onze eerste inschrijvingsperiode eindigt op zaterdag 5 juli (om 12u). Vanaf 17 augustus is de school terug bereikbaar en is inschrijven ook terug mogelijk. 
53ste PROCLAMATIE Broederschool Stekene

Gepost op dinsdag 30 juni 2020, 11:11.Zoals zovele dingen dit schooljaar zien we niet meteen de mogelijkheid om een normale proclamatie te organiseren. Tijdens zo'n slotevent verwachten we zoveel ouders en leerlingen dat we hiervoor geen toelating hebben. Wat als we de rollen nu eens omdraaien? Ons klastitularissen hebben hun ronde gedaan en sommigen hebben zelfs meerdere avonden gevuld met huisbezoeken. Rapporten, cijfers en resultaten, mogelijke studiekeuzes werden besproken, maar ook de laureaten werden beloond dit schooljaar. Die momenten werden vereeuwigd op de gevoelige plaat.
De leerlingen zelf hebben ook niet stilgezeten. Er werd een jaarboek samengesteld met enkele hoogtepunten uit hun carrière op de Broederschool in Stekene en ook de nodige dankwoorden werden op papier vastgelegd. Afscheid nemen van elkaar is anders in dit bijzondere schooljaar, dat merken we niet alleen zelf , maar zien we ook aan onze leerlingen. Er werden de laatste schooldagen heel wat foto's genomen. Veel succes alvast volgend (school)jaar! Draag zorg voor jezelf en de anderen tijdens deze vakantieperiode en we zien jullie graag gezond en wel nog eens terug op één van onze oud-leerlingactiviteiten. 


JIEHA-project JAM

Gepost op maandag 29 juni 2020, 7:20.

Al sinds de start van dit schooljaar zijn we begonnen met ons JIEHA-project. Als bedrijfsnaam kozen we voor JAM JAM. Aangezien we enkel eerlijke producten mochten verkopen, hebben we gekozen om OXFAM-producten aan te bieden ten voordele van ons goed doel 'kinderkankerfonds'. We hebben vier verkoopmomenten gehad: eenmaal op het oudercontact en driemaal op de speelplaats. Ons bedrijfje heeft een mooie winst geboekt van 630 euro. Deze cheque zijn we deze week in UZ Gent gaan overhandigen. We hopen, maar zijn er eigenlijk van overtuigd, dat dit geld goed besteed gaat worden.

Bedankt allemaal [in naam van Jasper, Amarylis & Marta ofwel beter bekend als het JAM JAM-team.]

UPDATE: Normaal gezien is er steeds een eindvoorstelling en u kan het wellicht raden: wegens corona-maatregelingen is deze niet op de klassieke manier kunnen doorgaan. De leerlingen hebben hun presentatie daarentegen ingesproken en die kan nog steeds online beluisteren. (Klik op één van de rode hyperlinks in de tekst.)


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be