Logo Humaniora Color SVG
Terug naar alle nieuwsberichten

Workshop Climate School

Datum: 22-04-2022 | 22:23

21 april | GoodPlanet Belgium

GoodPlanet heeft een klimaatworkshop ontwikkeld die speciaal is aangepast voor scholen. Een fantastische kans om de klimaatdialoog met uw leerlingen te openen! De workshop geeft uw leerlingen een systeemgerichte kijk op het complexe onderwerp klimaatverandering en helpt hen een aantal praktische oplossingen te identificeren die ze zelf of samen met de klas/school kunnen uitvoeren.

Dat klinkt alvast veelbelovend en dankzij één van de ouders van de leerlingen uit 3 elektromechanische technieken konden we ons inschrijven voor één van de workshops. Gedurende twee lesuren kregen we vandaag uitleg over de verschillende broeikasgassen, the point of no return in climate change, het Albedo effect... Via beeldmateriaal en spelenderwijs werden we milieudeskundigen i.v.m. het topic. Regelmatig werd er op digitale wijze naar onze mening gevraagd of moesten we wat vragen beantwoorden. Ideaal qua timing want morgen is het "de dag van de aarde".

In een woelige wereld vol onzekerheid over de toekomst verlangen mensen naar positieve impulsen. De Dag van de Aarde is zo’n impuls. Een periode waarin men de waarde van de aarde beseft, welke schoonheid de natuur meebrengt, hoe je kunt genieten van een nieuwe lente, en van het goede dat het leven te bieden heeft.

Hopelijk zijn jullie er allemaal van overtuigd dat we duurzamer moeten omgaan met onze planeet. Onze leerlingen van 3 elektromechanische technieken alvast dankzij deze boeiende workshop. Geniet van de dag van de aarde en zorg ervoor dat we met z'n allen nog lang kunnen genieten van onze blauwe planeet.

Gelijkaardige berichten