Logo Humaniora Color SVG
Terug naar alle nieuwsberichten

Projectdagen

Datum: 10-05-2024 | 20:46

6,7 & 8 mei | Projectweek

Alle klasgroepen en leerlingen zijn ondertussen veilig en wel thuis en kunnen alvast terugblikken op een geslaagde projectweek. Wellicht heb je wel wat beeldmateriaal gespot via onze sociale media. We proberen in de loop van deze week enkele dingen te bundelen.

Sint-Katelijne-Waver

Nog meer beeldmateriaal via deze link.

Lokeren

Nog meer beeldmateriaal via deze link.

Leiden

Nog meer beeldmateriaal via deze link.

Amsterdam

Onze tweede graad A-finaliteit had heel wat activiteiten gepland in de regio Amsterdam. De driedaagse begon met een bezoek aan de deltawerken en en dan kan een stopplaats aan het werkeilandje Neeltje Jans niet ontbreken.

Nog meer beeldmateriaal via deze link.

Trier

Op maandag 6 mei trokken de leerlingen 2EOa, 2MWa, 2MWb en 2MWc op een bijzonder vroeg uur richting Vulkaaneifel. De wandeling in en rond Manderscheid viel wat in het water door de vele regenbuien, maar we ploeterden ons erdoorheen. Opdrogen deden we in de jeugdherberg van Trier, ons verblijf voor de komende dagen. 

De Trierse binnenstad stond op het programma voor dinsdag en woensdag. Op dinsdag ontdekten we de Romeinse overblijfselen (Amfitheater en Kaiserthermen) en gingen de leerlingen zelf verder op ontdekking met een Actionbound. 's Woensdags werden de koffers weer op de bus gezet en bezochten we wat Trier nog te bieden heeft: de Porta Nigra en drie zeer bijzondere kerken (de indrukwekkende Sint-Paulinuskerk, de Dom en de Liebfrauenkirche met prachtige glas-in-loodramen). Na een lunch in de stad sprongen we op de bus richting Stekene. 

Deze driedaagse had dan niet het meest stralende weer, maar het was toch alweer een geweldige editie! Bis nächtstes Jahr!

Nog meer beeldmateriaal via deze link.

Londen

De projectdagen naar Engeland waren destijds een traditie, maar na corona en de Brexit was dit toch organisatorisch niet echt eenvoudig. Londen's calling 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Onze leerlingen van het vierde jaar (4NWa, 4ECWa, 4MTAa, 4TWa & 4EMTa) bezochten o.a. Tower Bridge, de Tower of London, Westminster Abbey... en nog zoveel meer.

Nog meer beeldmateriaal via deze link.

Maastricht

De leerlingen van het derde jaar (3NW - 3MTA - 3EMT - 3BO) bezochten bij aankomst de ENCI-groeve, een grote kalksteengroeve die bekend stond omwille van de mergelwinning. In de namiddag werd al snel duidelijk wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn van de stad.

Het fort van Eben Emeal & de Amerikaanse begraafplaats bij het Zuid-Limburgse Margraten waren de hoogtepunten van onze fietstocht op dag twee. Tal van leerlingen waren nogal fan van het dalen bij het fietsen, maar dat 'dieptepunt' bezochten we pas op woensdag. Het bezoek aan de zonnegrotten blijft een spectaculaire gebeurtenis voor jong en oud.

Nog meer beeldmateriaal via deze link.

Gelijkaardige berichten

Wat na de eerste graad?

Lees meer

Zomerzonnewendefeest

Lees meer

Broederschool Stekene groet 's morgens nieuwe dingen

Lees meer

Errebezies met crème fraîche

Lees meer