Logo Humaniora Color SVG
Terug naar alle nieuwsberichten

GEO 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'

Datum: 29-03-2022 | 17:35

29 maart | 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'

Vorige week vrijdag werkten we rond mentaal welzijn en gisteren mochten de leerlingen zich in het zweet werken. Voor de GEO van vandaag werden onze leerlingen van het derde en vierde jaar (ELa, ELb & bBa) verdeeld in negen groepen. Elke groep had verschillende opdrachten te volbrengen zoals het prijsbewust aankopen doen van enkele ingrediënten, het volgen van een recept, de mise-en-place...
Een vakjury hield de werkzaamheden van de leerlingen zorgvuldig in de gaten en natuurlijk werd het eindresultaat zeer kritisch beoordeeld qua presentatie, smaak, originaliteit... en wellicht nog tal van andere criteria.

De vakjury aan het werk tijdens de beoordeling van één van de topgerechtjes.

Sommige leerlingen moesten vandaag uit hun comfortzone stappen. Zijn er echte keukenprinsessen of toekomstige chef-koks onder de leerlingen aanwezig? Elektriciteit en/of metaalbewerking is niet echt vergelijkbaar met koken. Het grondig lezen en nauwgezet opvolgen van instructies is natuurlijk een eigenschap die altijd wel goed van pas komt. Bekijk u eerst even onderstaande eindresultaten. Het water loopt je wellicht al in de mond.

Bij het bekijken van deze foto's viel m'n mond open van verbazing. Om je vingers van af te likken! Wat hebben die collega's van de vakjury het moeilijk gehad vanochtend! De leerlingen hebben er stuk voor stuk een topgerechtje van gemaakt.

Zin om zelf iets te proberen? Gelukkig hebben we van enkele gerechten het geheim recept kunnen ontfrutselen. Zo maak je dus 'chakalaka' of heeft u liever zin in 'Vietnamese summer rolls'?

Alle foto's (en enkele filmpjes) kan u ook hier bekijken.

Gelijkaardige berichten