Kalender

mei

21

  • Uitstap 4ASO

mei

24

  • Pinkstermaandag

mei

26

  • Vaccinaties 1stejaar + 3bBb & 3EAa

Digitale info

Gepost op zaterdag 8 mei 2021, 12:50.

Graag hadden we het anders gezien, maar wegens de huidige maatregelen moeten we onze infodag coronagewijs zoveel mogelijk digitaliseren. Via onderstaande figuur kan u alvast onze school even verkennen. Wilt u bijkomende informatie dan kan u met uw vragen terecht bij info@stekene.broeders.be. We verwelkomen jullie graag op onze school!

Wil je graag nog extra informatie? Klik dan deze knop  en vul uw gegevens in. Via dit formulier nemen we contact op met u en dan komt u terecht bij iemand die een antwoord heeft op al uw vragen. 


Enkele LOSse sfeerbeelden

Gepost op vrijdag 7 mei 2021, 21:07.

Al enkele maanden wordt onze turnzaal gebruikt als tweede eetzaal. Niet eenvoudig om dan nog lessen L.O. te geven, maar mits wat creativiteit zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden. Leerlingen van de richting LOS [lichamelijke opvoeding en sport] krijgen immers verschillende sportdisciplines op het programma zoals zwemmen, ritmiek en dans, doel- en terugslagspelen, individuele sporten en outdoorsporten. Gelukkig is Stekene een sportieve gemeente en zijn er tal van accommodaties in de buurt die we mogen gebruiken. Enkele sfeerbeelden hebben we gebundeld in onderstaand filmpje. Leesuurtje

Gepost op dinsdag 4 mei 2021, 9:41.

Mocht je de kans hebben gekregen om tussen 13u en 13.50u onze klassen te bezoeken, dan kreeg je varianten van deze foto's te zien. De reden? Het was het laatste leesuurtje van het schooljaar. Even de schoolboeken opzij, een relaxte houding aannemen en genieten van een goed boek, een stripverhaal, een graphic novel... Keuze in overvloed! En of we lezen leuk (en belangrijk) vinden... 
INFO - Wat na de eerste graad?

Gepost op dinsdag 4 mei 2021, 9:41.

In het tweede jaar zijn onze leerlingen al eventjes bezig rond het topic studiekeuze: 'Wat na de eerste graad?'. Wellicht zijn sommigen zo nieuwsgierig geworden, dat ze al even willen grasduinen in de nieuwe studierichtingen en lessentabellen. In onderstaande infobrochure vind je alvast meer informatie. Vanaf volgend schooljaar zijn de vernieuwde lessentabellen van toepassing voor het derde jaar. 

Dinsdagavond 20 april om 19u30 is er onze online infoavond. Naast algemene informatie kan u ook terecht bij verschillende leerkrachten voor vragen. De vertrouwde titularissen helpen u graag, maar de collega's van de vernieuwde richtingen staan u ook te woord tijdens deze online infoavond. Het maken van een juiste studiekeuze is belangrijk, daar moeten we niemand van overtuigen. Het begint natuurlijk met u goed te informeren. We verwelkomen jullie allemaal graag op onze online infoavond. Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Gepost op maandag 26 april 2021, 9:00.

Vanaf vandaag, maandag 26 april, kunnen leerlingen zich inschrijven in het 2de t.e.m. het 7de jaar. Omwille van de coronamaatregelen vragen we dit te doen via onderstaand formulier. Na het verzenden van de gegevens zal een medewerker van het secretariaat contact met u opnemen binnen de 4 werkdagen. Welkom op onze broederschool!


Inschrijven in het eerste leerjaar doet u nog steeds via de website www.naarhetsecundair.be. Vanaf 31 mei kan je ook terecht op onze school om je rechtstreeks in te schrijven. Tijdens de schooluren kan u terecht op ons secretariaat via mail info@stekene.broeders.be of via het telefoonnummer 03 779 67 94.


INFOAVOND - Wat na de eerste graad?

Gepost op zaterdag 10 april 2021, 20:21.

Met de vernieuwingen in het onderwijs zijn er een aantal grote veranderingen doorgevoerd en is de juiste studiekeuze maken na de eerste graad nog meer van belang geworden. Hiervoor willen de klastitularissen jullie graag mee op weg nemen doorheen die vernieuwingen van het onderwijs vanaf de tweede graad. Daarna is er de mogelijkheid om meer informatie te bekomen over de richtingen die bij ons op de Broederschool in Stekene kunnen gevolgd worden. Omwille van de omstandigheden zal dit online moeten gebeuren en zal dit verlopen via een Teamsmeeting. Gelieve u via deze link aan te melden dat u op dinsdag 20 april 2021 om 19u30 de infovergadering gaat volgen. U zult na aanmelding een rechtstreekse link ontvangen naar de Teamsvergadering. Mocht er zich toch nog een probleem voordoen bij het aanmelden dan kunt u dit altijd melden via vkj@broeders.be.

Link naar het formulier: https://forms.office.com/r/05T9we88NV of gebruik de QR-code: 


CLB - Openingsuren

Gepost op zondag 4 april 2021, 21:20.Digitale rondleiding

Gepost op donderdag 1 april 2021, 19:40.

Vanaf vandaag, donderdag 01/04, kunnen leerlingen vanuit de lagere school zich aanmelden voor onze school om te starten in het eerste leerjaar A of B in het schooljaar 2021-2022. Dit kan tot 28 april enkel via de Scholengemeenschap WIJS en via deze link: http://www.naarhetsecundair.be/.

Welkom op Broederschool Stekene, kwaliteitsvol en innovatief onderwijs dichtbij (t)huis!
CLIL

Gepost op woensdag 31 maart 2021, 15:24.


Op onze site en in onze lessentabellen zie je soms de afkorting 'CLIL' staan. Wat deze afkorting betekent, in welke accenten/opties je dit kan volgen en meer informatie vind je in deze brochure. Heb je nog vragen? Dan kan je een mailtje sturen naar onze
CLIL-leerkracht in de eerste graad. See you later!De Goede Week

Gepost op maandag 29 maart 2021, 15:05.

Vandaag (maandag) en morgen (dinsdag) staan er nog proefwerken/GEO's op het programma op onze school. En dus mogen we al die politieke heisa in de media rond het sluiten van de scholen naast ons neerleggen. Op onze school gaat alles door zoals gepland: maandag & dinsdag proefwerken & GEO's voor de leerlingen,  woensdag & donderdag klassenraden voor de leerkrachten en vrijdag zijn er digitale leerlingcontacten. Omdat we de proefwerken tot dinsdag programmeren, verloren onze leerlingen ondanks de beslissing van de overheid geen enkel lesuur. In tegendeel zelfs! Tijdens deze 'paaspauze' zijn onze leerlingen van de derde graad en het zevende jaar nog steeds op stage. Een goede stielman is goud waard en al doende leert men. Het is belangrijk om ervaringen op te doen in veilige omstandigheden, zo coronaproof mogelijk natuurlijk. 

Onze school is in deze Goede Week elke voormiddag van 8u25 tot 13u00 geopend. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 03 779 67 94 en via mail natuurlijk ook op andere momenten.


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be