Kalender

jan

25

  • Vaccinatie groep 2 3EBa/3EMa/3SBEa/3WEa/3MTa

jan

28

  • GEDICHTENDAG
  • Infoavond "Wat na de basisschool" door SG (Online)

Ik val op!

Gepost op vrijdag 8 januari 2021, 8:22.

Broederschool Stekene: een school dicht bij huis, sportief, en milieubewust. Dagelijks wordt dit bewezen door de grote groep leerlingen (en personeel) die met de fiets of te voet naar school komen.
Jammer genoeg gebeurt dit tijdens de donkere maanden niet altijd op een veilige manier omdat men niet zichtbaar is. Een fietslicht brandt niet, donkere kledij, geen reflector noch fluo...


De leerlingenraad heeft hiervoor naar een oplossing gezocht! Vanaf heden kan men tijdens de speeltijden op het secretariaat terecht voor fiets- en fluormateriaal.

  • een set noodverlichting (voor- & achterlicht) €2,00
  • 2 batterijtjes AA of AAA €1,00
  • een fluo hesje €7,00
  • een fluo boekentasovertrek €10,00
  • een fluo band die je gemakkelijk over je boekentas kan trekken €7,00
 
Geen uitvlucht meer om niet zichtbaar te zijn in het verkeer. Safety first.

Omdat we het zo belangrijk vinden, gaan we vanaf 4 januari tot en met 12 februari elke week op een niet aangekondigde dag een leuk cadeautje uitreiken aan een leerling die door fluo zichtbaar is in het verkeer. De winnaar wordt bepaald door lot trekking. Het geschenk dient opgehaald te worden op het secretariaat.


Openingsuren

Gepost op zondag 20 december 2020, 20:54.

Onze school is tijdens de kerstvakantie te bereiken op 23 & 30 december telkens van 9.00 tot 12.00 uur. Gelieve eerst telefonisch een afspraak te maken alvorens langs te komen. Omwille van de COVID-maatregelen mag u ook maximaal met 3 personen naar de afspraak komen.
tel.: 03 779 67 94
mail: info@stekene.broeders.be

Het CLB is bereikbaar op 21, 22 & 23 december telkens van 8.30 tot 16.30. Gesloten tussen 12.00 en 13.00.


Kerstwensen vanwege...

Gepost op zondag 20 december 2020, 12:52.

Iedereen van Broederschool Stekene wenst jullie een warme kersttijd en een hoopvol Nieuwjaar.Inzamelactie

Gepost op zaterdag 19 december 2020, 10:13.

  

Wat een succes... een dikke merci aan iedereen die speelgoed bezorgd hebben. Ondertussen is alles weggebracht en zullen mensen van het Huis van het Kind zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt zodat elk kind toch iets mooi onder de kerstboom vindt.    


Bezoek aan het woonzorgcentrum Stekene met gemaakte werkjes van 1B & 2B

Gepost op woensdag 16 december 2020, 13:36.

December is voor sommige mensen in het woonzorgcentrum best een moeilijke tijd. Daarom hebben we een traditie om met de leerlingen van 1 & 2B een leuke attentie te maken. 2020 is waarschijnlijk voor hen het moeilijkste jaar geweest wegens al die corona-maatregelen.
Dit jaar maakten we houten hartjes in het atelier die we vervolgens decoreerden tijdens de lessen P.O. De voorbije jaren gingen we die steeds persoonlijk afgeven. Iets wat de bewoners van het rusthuis steeds veel deugd deed. Helaas was het dit jaar een beetje anders en moesten we onze creaties aan de voordeur achterlaten. We zijn wel eens rond het woonzorgcentrum gelopen om te zwaaien naar alle mensen. Velen van hen hebben dat gezien en zwaaiden heel enthousiast terug. 
Burgemeester Stekene stelt voor...

Gepost op zondag 13 december 2020, 15:21.

"Ik wil dat ieder kind zich thuis voelt in Stekene, dat ieder kind een fijn plekje kan hebben in onze gemeente." Wijze woorden van 'Iro De Wilde'. Hij mag zichzelf de eerste kinderburgemeester noemen van de gemeente. Misschien had u het nieuws al vernomen via het Nieuwsblad. We wensen hem alvast veel succes het komende politiek jaar. Kerstgedachte

Gepost op zaterdag 12 december 2020, 0:04.

We willen het beste wensen voor alle mensen, dat is toch essentieel tijdens de kerstperiode. In samenwerking met het huis van het kind Stekene willen iets concreet doen. Zoals jullie wellicht weten, zijn er heel wat gezinnen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het zou toch jammer zijn dat in deze periode sommige kinderen geen kerstcadeautjes kunnen krijgen omdat er geen budget meer voor is. Vandaar deze vrijblijvende actie. Hebben jullie een speelgoedje of spelletje dat je zelden of nooit gebruikt en best kan missen? Vrijdag 18 december is er een inzamelactie. Neem deze speelgoedjes mee als je uw rapport komt afhalen. We zorgen er voor dat ze in de juiste kinderhanden terechtkomen. 


Rode Neuzen Dag

Gepost op woensdag 2 december 2020, 8:10.

U heeft het ongetwijfeld opgemerkt gisteren! Onze leerlingenraad wou opnieuw aandacht vragen voor de weerbaarheid van jongeren door de Rode Neuzen Dag in de kijker te zetten. Sommigen droegen een aangepast mondmasker met de typisch rode bol, terwijl anderen eerder de voorkeur gaven aan de typisch rode lekstokken. Het was alvast weeral eens een geslaagde actie! Met dank natuurlijk aan de leden van onze leerlingenraad.
Leesuurtje

Gepost op woensdag 2 december 2020, 8:08.

Lezen is goed voor je - het is een vaak herhaalde boodschap die je als kind krijgt van je ouders en leerkrachten. Op school zijn we voortdurend bezig met lezen en schrijven. Lezen heeft een belangrijke plaatse in onze kennismaatschappij: handleidingen, e-mail, krant, handboeken, websites, evaluaties... Een goede leesvaardigheid verhoogt uw kansen. Het zorgt voor een rijkere woordenschat en bevordert uw sociale en communicatieve ontwikkeling. Het helpt ook om uw concentratievermogen te trainen. Lezen is natuurlijk ook plezant. Traditiegetrouw organiseren we in de loop van het schooljaar enkele leesuurtjes en vandaag 27 november was dat ook het geval. Een boek of een stripverhaal, lezen deden we vandaag allemaal.MOS

Gepost op maandag 23 november 2020, 22:22.

"Om de biodiversiteit en vergroening van ons schooldomein nog te vergroten werd er ingegaan op de uitnodiging van Urban Forests". Een internationaal project dat erin bestaat om op korte tijd op kleine plaatsen een natuurlijk bos te laten groeien. Om de educatieve waarde van dergelijk project naar voren te brengen werd voor Vlaanderen één school gezocht om zo'n bos aan te planten. Volledig gratis! Uit de vele dossiers die binnenkwamen is jawel... onze school verkozen! De eerste gesprekken en locatiebezoek zijn al achter de rug. De aanleg zal normaal gezien gebeuren in februari 2021. Benieuwd geworden? Via deze link zie je enkele voorbeelden van "Urban Forests".  


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be