Kalender

apr

9

 • Paasvakantie

apr

10

 • Paasvakantie

apr

11

 • Paasvakantie

apr

12

 • Paasvakantie

apr

13

 • Paasvakantie

apr

14

 • Paasvakantie

apr

15

 • Paasvakantie

apr

16

 • Paasvakantie

apr

17

 • Paasvakantie

apr

18

 • Paasvakantie

apr

19

 • Paasvakantie

apr

20

 • Bedrijfsstage 7 bVLa

apr

21

 • Bedrijfsstage 6bCVSa

apr

23

 • Bedrijfsstage 6 bCVSb
 • Infoavond 'Wat na de eerste graad? 2ASO/32TSO/2BSO

apr

24

 • Constructiv traditional (voorbereiden op de arbeidsmarkt)
 • Zwembeurt 1SPa/3SLOSa

News from the BCC

Gepost op donderdag 9 april 2020, 19:19

Donderdag 9 april: Vandaag redelijk speciaal nieuws want we komen met onze Broederschool Stekene in het nieuws! Als dat geen nieuws is ;-) Elke dag is er op TV Oost 'de groetjes van'. In 'de groetjes van' donderdag 9 april komen vanaf 3:14 onze leerlingen van 2 MW in beeld. 


En de groetjes van donderdag 9 april doen we natuurlijk aan iedereen maar in het bijzonder vandaag aan thuisverpleegster Cindy. Deze thuisverpleegster is de mama van Cisse en Elize, twee van onze oud-leerlingen. Ze kreeg vandaag telefoon van koningin Mathilde: "Ze wilde weten hoe het met mij gaat"

Volg je graag het nieuws van the BCC dan klik je gewoonweg hier ;-)


Info

Gepost op maandag 6 april 2020, 20:12

Aan de ouder en/of misschien wel toekomstige leerling die info zoekt i.v.m. onze Broederschool te Stekene omtrent studiemogelijkheden op onze campus. Welke 'accenten' en 'basisopties' bieden wij aan in onze eerste graad? Hoe inschrijven voor het schooljaar 2020-2021? In normale omstandigheden zouden wij u graag info geven tijdens onze infoavond of infodag maar de kans is nogal bijzonder klein geworden dat die kunnen doorgaan.  Via onderstaande links vindt u de belangrijkste info gemakkelijk terug. 

 • Algemene info betreffende onze school (Surf gerust eens rond op onze schoolsite maar we hebben de voornaamste items gebundeld in een brochure.)
 • De verschillende mogelijkheden met lessentabellen die wij aanbieden op onze campus voor de eerste graad. Ook voor onze eerstejaars kan het interessant zijn om eens te kijken naar de keuzemogelijkheden qua basisopties in het tweede jaar.
 • Ook niet onbelangrijk is de informatie i.v.m. inschrijvingen want vanaf 30 maart kan u uw zoon of dochter online aanmelden. Belangrijke data en info is eigenlijk wel essentieel om eens te lezen. Het aanmelden, toewijzen van een school en inschrijven is conform de afspraken binnen onze regio. Hoe inschrijven en via welke link?
 • Zoekt u informatie over onze andere graden of het zevende jaar dan is de informatie uit deze brochure nog relevant. (let op: info eerste graad is niet conform de onderwijsvernieuwingen)

Heeft u na het lezen van deze info vragen dan willen we u gerust helpen. U kan ons tijdens de schooluren telefonisch contacteren of via mail.


Corona

Gepost op vrijdag 3 april 2020, 22:00

Dit is nu al de derde vrijdag op rij dat we zorgen voor entertainment. Op de Broederschool zeggen we dikwijls 'het zit 'em in de muren'. Nu er bijna niemand op school aanwezig is, moeten we toch concluderen dat het vooral de mensen zijn die zorgen voor vanalles en nog wat. Deze week is de schoolband begonnen met een lied. Wellicht had u het ondertussen al gehoord? Het werkt op z'n minst gezegd... aanstekelijk. De playlist van vandaag wordt verzorgd door de schoolband. Veel luister en kijkplezier. Binnenkort meer info over the 'cupchallenge'. Kan jij beter? Je hebt alvast twee weken om te oefenen. Geniet nu alvast van de muziek. Zin om even een kijkje te nemen in het STE #BlijfInJeKot-team. Doe gerust. Er is ook al een wedstrijdformulier klaar. In ons team STE #BlijfInJeKot kan je de stemming volgen. Laten we nu eens the battle of the schoolband organiseren ;-) 

Herken je onderstaande muzikanten van de schoolband?


Goede paasvakantie

Gepost op vrijdag 3 april 2020, 20:20Beste leerlingen, beste ouders
 
Een virus slaagt/slaagde er in om heel ons leven op de kop te smijten.

Tijdens de voorbije weken hebben we moeten leren omgaan met een behoorlijk aantal uitdagingen. Daarvoor hebben we heel wat oplossingen gevonden! Misschien nog niet voor alle struikelblokken de meest ideale, maar we bleven en blijven zoeken naar oplossingen en staan helemaal niet stil.

We zagen heel wat fantastische zaken: knappe initiatieven die voor verstrooiing zorgen in coronatijden, deugddoende leerlingencontacten, overleg met collega's van thuis uit, uitleg geven aan leerlingen via Teams, leerlingen die aangeven dat ze terug naar school willen, samen met collega's achter de telefoon kruipen om onzichtbare leerlingen te (proberen) contacteren... Kortom: kwaliteitsvol onderwijs dichtbij (t)huis en nu ook van thuis uit. Maar nu is het voor iedereen paasvakantie!

Met dit filmpje wensen we iedereen die op één of andere manier verbonden is met de Broederschool Stekene een goede paasvakantie. Meteen lanceren we een nieuw project: komende maandag om 8 uur ’s ochtends opent er op ons digitaal leerplatform Schoolonline een nieuwe map voor alle leerlingen en hun ouders. Daarin vinden jullie een heleboel tips om de verveling tegen te gaan. Deze zijn helemaal vrijblijvend: niets moet, alles mag! Zo hoort het ook te zijn tijdens een vakantie.

Vanwege het hele Broederschool Stekeneteam geven we jullie een verdiende, stevige high five!

Goede paasvakantie!Start digitale aanmelding voor de nieuwe leerlingen schooljaar 2020-2021

Gepost op maandag 30 maart 2020, 19:58

Vandaag start de digitale aanmelding voor de nieuwe leerlingen van het eerste jaar secundair onderwijs van schooljaar 2020-2021. U gaat hiervoor naar de volgende website: www.naarhetsecundair.be.

Wie graag meer info wil over de richtingen op onze school kan natuurlijk op onze website terecht. We hebben enkele interessante brochures nl. studiemogelijkheden eerste graad op onze campus te Stekene, onze algemene info en algemene informatie i.v.m. de inschrijvingen.
Vorig schooljaar werden de onderwijsvernieuwingen ingevoerd. Toen maakten we onderstaand instructiefilmpje.#CoronaKaraokeBroedersStekene

Gepost op maandag 30 maart 2020, 19:14

Op weekdagen geven we onze leerlingen schooltaken maar we vinden het ook belangrijk dat we in het weekend de leerlingen en hun ouders de nodige verstrooiing bezorgen. Ook vanavond zijn jullie welkom online in ons partyteam STE BlijfInJeKOT. Vorige week lanceerden we al de #BlijfInUwKotFuif Broederschool Stekene. Dit weekend organiseren we de #CoronaKaraokeBroedersStekene. De Broeders DJ's stelden opnieuw een playlist samen. En om dit initiatief aan te kondigen geven we zelfs in dit filmpje het euh... goede voorbeeld . Geniet van de Broederschool Stekene versie van Zoutelanden! Blij dat je hier bent (of daar )

Wil je ook je stem uitbrengen en de zangtalenten beoordelen van deze collega's? Met de login van de Broederschool kan je op je favoriet stemmen (via deze link). De resultaten worden weergegeven in een tabblad in ons partyteam.

Na de lancering van onze karaoke-avond in tijden van corona kregen we dit filmpje binnen. Floris uit 1 MWc brengt een knappe versie van 'Be Alright' en is oorspronkelijk van Dean Lewis, maar deze kan ook tellen.


Corona

Gepost op dinsdag 24 maart 2020, 21:24

Maak een affiche waarbij je de mensen sensibiliseert. Maak ze bewust van de gevaren van het coronavirus en hang de affiche thuis op aan een raam. Aangezien we toch in ons kot moeten blijven, vallen deze creaties voor jou misschien niet meteen op in het straatbeeld. Enkele resultaten kan je gelukkig hier online wel zien.


Infobrochure lessentabellen

Gepost op dinsdag 24 maart 2020, 21:24

In onderstaande brochure vindt u de verschillende studiemogelijkheden terug die we aanbieden in onze eerste graad. In het eerste leerjaar kunt u kiezen tussen 1A en 1B maar er zijn onderlinge verschillen de zogenaamde accenten. Volgend schooljaar zijn er ook vernieuwingen in het tweede jaar! Benieuwd geworden? De verschillende basisopties kan u allemaal terugvinden in de brochure 'lessentabellen'.
 


#BlijfInJeKotFuif Broederschool Stekene

Gepost op zondag 22 maart 2020, 0:02

Vandaag lanceren we de eerste Broederschool Stekene - #BlijfInJeKotFuif. Fuif je mee? Spreek met je gezin of met je klasgenoten/vrienden via Teams, Skype... een beginuur af. De Broederschool Stekene DJ's maakten een playlist aan. Open deze link en laat het fuifbeest in je los! Filmpjes van fuifnummers zijn altijd welkom!
 
#BlijfInJeKotFuif - Broederschool Stekene 
We proberen ook even een team uit STE BlijfInJeKotFuif (enkel voor lln. van onze Broederschool natuurlijk.) 


Strava

Gepost op zaterdag 21 maart 2020, 8:55

Sporten in tijden van corona dat is niet vanzelfsprekend. En toch is het belangrijk voor de jongeren dat ze hun conditie behouden. Zeker voor de leerlingen van onze richting LOS!  Samen komen met leerlingen om te sporten is niet zonder risico's. Buiten sporten kan, maar doe het liever alleen. Onze collega Stijn Creve heeft er wat op gevonden! Geniaal! Echt straf! Eenvoudig maar je moet er maar op komen. Benieuwd? Hij heeft er het nieuws mee gehaald! Enkele richtlijnen "Blijf sporten en bewegen. Ook in uw kot. Hou jezelf fit!"


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be