Kalender

mei

26

 • Les voor 6 en 7 BSO

mei

27

 • Les voor 6 en 7 BSO

mei

28

 • Les voor 6 en 7 BSO

mei

29

 • Les voor 6 en 7 BSO

jun

1

 • Pinkstermaandag

jun

2

 • Les voor 6 en 7 BSO

jun

3

 • Les voor 6 en 7 BSO

jun

4

 • Les voor 6 en 7 BSO

jun

5

 • Les voor 6 en 7 BSO
 • Maandrapport 3 & 4 ASO/TSO

jun

8

 • Stageperiode 5, 6 & 7 BSO
 • Inschrijving leerlingen niet eerste jaars.

jun

9

 • Stageperiode 5, 6 & 7 BSO

jun

10

 • Stageperiode 5, 6 & 7 BSO

SODA-rapport

Gepost op maandag 25 mei 2020, 14:46

We zijn ondertussen al twee maanden niet op school geweest! Opdrachten, preteaching... houden jullie het allemaal vol om dagelijks de corona-mappen te bekijken? Hebben jullie in deze periode ook gewerkt met de nodige aandacht voor Stiptheid - met Orde uw taken ingevuld - met de nodige dagelijkse Discipline en Attitude alles mooi afgewerkt? Om dit allemaal te evalueren vragen we het ditmaal niet aan de leerkrachten noch uw klastitularis. Deze keer willen we graag beroep doen op jullie ouders om je zoon of dochter te beoordelen op zijn of haar thuiswerk en ook aan jullie leerlingen om jezelf in te schatten en te beoordelen. We leggen deze beoordelingen naast die van de leerkrachten uit vorige evaluatieperioden en zullen dan op die basis de SODA-attesten toekennen. Probeer dit op een correcte manier te doen en wanneer er een B-code ingevuld wordt dit ook te motiveren met het waarom er voor een B-code is gekozen. Dit SODA-attest kan u in de vakantie ook soms een centje meer opleveren bij vakantiewerk of voor diegene die aan het werk gaan na het 6de jaar. Daarom vragen we u ook om even tijd vrij te maken om deze bevraging in te vullen via SOL (enquête invullen.) Alvast bedankt voor jullie medewerking en eerlijkheid. 

Deze basisvaardigheden vinden we hopelijk terug bij al onze leerlingen, maar deze SODA-attestering is er enkel voor de leerlingen van de 2de en 3de graad BSO en TSO. Daarom is het ook logisch dat enkel deze ouders en leerlingen worden gevraagd om de enquête in te vullen voor 1 juni graag. We evalueren  de basiscompetenties stiptheid - orde - discipline en attitude.


UPDATE inschrijvingen

Gepost op vrijdag 22 mei 2020, 13:13

Vandaag werd bevestigd dat de start van de inschrijvingen op MAANDAG 8 JUNI 2020 om 9u zal plaatsvinden. Inschrijvingen zullen ENKEL DIGITAAL gebeuren, u wordt dus niet op school verwacht om uw zoon/dochter in te schrijven in onze school.
Verdere info over het digitale luik van de inschrijvingen volgt later.

Omwille van COVID-19 omstandigheden worden de INSCHRIJVINGEN voor de tweede t.e.m. het zevende jaar UITGESTELD tot MAANDAG 8 JUNI 2020. Deze beslissing werd genomen op het niveau van de scholengemeenschap en geldt voor alle scholen. Hoe de inschrijvingen concreet zullen verlopen, is nog niet gekend. Afhankelijk van de evolutie kan dit ofwel in de school zelf zijn, ofwel via digitale weg. We houden u uiteraard op de hoogte.


Gitaarwedstrijd

Gepost op dinsdag 19 mei 2020, 23:00

Dit jaar zijn wij op onze school gestart met wekelijkse gitaarlessen. In zo'n eerste jaar is het indrukwekkend welke evolutie je als muzikant doormaakt. De eerste basis-akkoorden, een barré die eindelijk vlotjes lukt, het tokkelen dat je eindelijk in de vingers hebt...ja, onze jeugdige muzikanten hebben veel bijgeleerd. Via het team 'STE Gitaarlessen'  wordt er donderdag 21 en vrijdag 22 mei telkens van 15u tot 15u15 in een vergadering uitgelegd hoe je kan deelnemen aan onze eerste "gitaar contest 2020". Wil je deelnemen dan verwachten we je op één van bovengenoemde meetings. Kom gerust geheel vrijblijvend al eens luisteren. Er zijn blijkbaar mooie prijzen te winnen. Ben je nog geen lid van 'STE Gitaarlessen' en wil je toch meedoen, dan mail je best naar meneer Vrancken en dan maakt die alles in orde. Neem de gitaar alvast in de hand en wie weet krijg jij de prijs van beste muzikant!


Eerste dag weer naar school (voor klein deel van onze leerlingen)

Gepost op vrijdag 15 mei 2020, 15:15

Vanochtend vroeg verwelkomden we onze leerlingen van het 6de en het 7de jaar. De heropstart na de lockdown gebeurde onder strikte maatregelen. Zoals u op de beelden kan zien, was het een bijzonder blij weerzien. Dolenthousiast want vandaag worden eindelijk de lessen hervat!Reynaert De Vos

Gepost op vrijdag 15 mei 2020, 15:15

Onze leerlingen vonden vandaag deel 2 van het audioverhaal van Reynaert De Vos terug in hun Corona-map. Benieuwd wie er deze keer een stukje heeft voorgelezen? Kwestie van snel eens een kijkje te nemen via onderstaande link. Het lezen wordt door ons aangemoedigd in de verschillende klassen. Zo moesten de leerlingen van 1MW bewijzen dat ze af en toe een leesboek of stripboek in de hand nemen.

Leuk nieuws

Gepost op dinsdag 12 mei 2020, 8:30

In corona-tijden is het belangrijk om elkaar wat te helpen. We hadden op school nog heel wat afbakbroodjes die niet meteen gebruikt gaan worden in de refter. In plaats van ze te laten vervallen hebben we vzw stal Deyaert een plezier kunnen doen en bedankt aan taverne Koerier om te helpen met het bakken. Als je leest hoe mensen elkaar kunnen helpen in deze omstandigheden, dan word je daar toch gelukkig van ;-)


Infodag

Gepost op zondag 10 mei 2020, 9:00

Beste toekomstige leerlingen en ouders

Wat hadden we jullie vandaag graag welkom geheten op onze school. En alle mama's zouden we in de bloemetjes gezet hebben. Door de coronamaatregelen is dat helaas geen optie. Wij openen daarom graag onze digitale deuren: als je op deze link klikt, kom je terecht op onze eerste digitale infodag! Welkom en ontdek de Broederschool van Stekene!Het leesuurtje 2.0.

Gepost op woensdag 6 mei 2020, 8:30

Onze taalleerkrachten vinden het belangrijk dat onze leerlingen veel en graag lezen. Het is natuurlijk een belangrijke basisvaardigheid om veel kennis te vergaren. Lezen op zich is eigenlijk ook plezierig. Normaal gezien was er vandaag 6 mei een leesuurtje voorzien en we zouden graag hebben dat jullie tijdens deze corona-crisis veel lezen. Vandaag zorgen we echter voor een variatie op het bestaande concept. Jullie mogen natuurlijk genieten van een goed boek of een stripverhaal maar hopelijk luisteren jullie ook geboeid naar dit verhaal van Reynaert De Vos ingesproken door enkele leerkrachten. Onze leerkrachten zijn inmiddels sterk in preteaching en het maken van instructiefilmpjes. Veel luisterplezier bij deel I van dit audioboek 'Reynaert De Vos' geschreven door 'Willem die madocke maecte' en voorgelezen door... u herkent de stemmen wellicht en in de meeste gevallen ziet u ze zelfs in beeld 
Broederscholen Hiƫronymus uit Stekene krijgen Europees STEM-label

Gepost op woensdag 29 april 2020, 19:50

TVO kwam vandaag eens langs omwille van onze unieke bekroning. Onze school is de eerste in Oost-Vlaanderen die het Europese STEM-label heeft gekregen. Het interview kan u hieronder bekijken en het volledige artikel leest u ook op de website van TVO.Bij eerste vijf van Belgiƫ: Broederschool behaalt Europees erkend STEM-label

Gepost op dinsdag 28 april 2020, 21:08

STEM-onderwijs van internationaal topniveau aanbieden, met die ambitie stapten vijf secundaire scholen uit Antwerpen en het Waasland een jaar geleden mee in het pilootproject IN2STEM van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Via een coachingstraject van Voka en met de steun van 21 grote, industriële bedrijven behaalden vijf scholen zopas als eersten in België het EU STEM-schoollabel. Het gaat om vier scholen uit Antwerpen en de Broederschool uit Stekene. Wegens de coronamaatregelen namen ze hun award dinsdag via videocall officieel in ontvangst. 


Zo'n 1500 scholen uit onder meer Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Israël behaalden al het label. Maar daar was tot voor dit project geen enkele Belgische school bij. Een grote eer voor de Broederschool in Stekene dus. "En voor een kleine landelijke school is het Europese STEM-schoollabel dan ook een opportuniteit om kennis te delen, inspiratie op te doen van STEM-scholen over heel Europa en zo onze leerlingen warm te maken voor de wetenschappelijk-technologische wereld", aldus Martin Corveleyn van de Broederschool in Stekene. verder lezen kunt u via deze link


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be