Kalender

jun

14

 • Stageperiode 6 & 7 BSO
 • Start stageperiode 5 BSO

jun

15

 • Stageperiode 5, 6 & 7 BSO
 • Start proefwerken 3SBEa+3EMa+3SLOSa + 4EMa

jun

16

 • Stageperiode 5, 6 & 7 BSO
 • Start proefwerken 2MW + 2EOa +3MTa + 4MTa

jun

17

 • Stageperiode 5, 6 & 7 BSO
 • Start proefwerken 1A + 2STa/b + 2SPa
 • Start Geo's 1/2/3&4BSO

jun

18

 • Stageperiode 5 BSO
 • Laatste dag stageperiode 6 & 7 BSO

jun

21

 • Stageperiode 5 BSO
 • GIP 6 & 7 BSO

jun

22

 • Stageperiode 5 BSO
 • GIP 6 & 7 BSO
 • Laatste proefwerken voor alle lln
 • Laatste Geo voor 1/2/3&4BSO

jun

23

 • Stageperiode 5 BSO
 • Inhaalproefwerken (lln thuis)

jun

24

 • Stageperiode 5 BSO
 • Deliberaties 4 ASO/TSO - 3ASO - 1EO/1ST/1SP
 • Inhaalproefwerken (lln thuis)
 • Mededeling resultaten + archief 4 ASO/TSO + 6&7BSO
 • Promotieplechtigheid

jun

25

 • Laatste dag stage 5 BSO
 • Inhaalproefwerken (lln thuis)
 • Deliberaties 3TSO - 1MW

Examentijd

Gepost op zondag 13 juni 2021, 20:33.

ga ervoor, je kunt het, 
zet 'm op, geef alles, ga door, 
kom op, vertrouw op jezelf, 
het lukt je, blijf positief, 
het komt helemaal goed 
100% succes
voorkom afleiding op je gsm
begin uitgeslapen aan je examens
de Rode Duivels doen wel wat ze beloven
deze examenperiode is eigenlijk cognitieve topsport
en kan je het echt niet laten klik dan nog één keer op
SPORZA
goed rapport met hogere cijfers, meer mogelijkheden qua studiekeuze
en speciaal voor alle sportievelingen nog '5 redenen waarom je beter studeert


Pannenkoekenbak

Gepost op zondag 13 juni 2021, 14:36.

Wafelen- of pannenkoekenbak  
Net zoals in de stripverhalen van Marc Sleen willen de leerlingen van 2 SPa dit schooljaar graag stijlvol afsluiten. Ze deden natuurlijk alles zelf. Van deeg maken tot het bakken van de pannenkoeken. Smakelijk eten! El apetito bueno! Bon appétit! Enjoy your meal!


Uitstap naar Oostende

Gepost op vrijdag 11 juni 2021, 20:16.

Met 3 & 4 naar Oostende! Eerst met de overzetboot Roger Raveel naar Fort Napoleon en in de middag tijd voor wat watersporten: kajakken & raften. Dat moet een onvergetelijke ervaring geweest zijn. Kijk maar eens naar volgend beeldmateriaal.Aardrijkskundigen plaatsen zich in het zonnetje

Gepost op donderdag 10 juni 2021, 21:03.

Wellicht heeft u ze vandaag op de speelplaats zien staan. De collega's aardrijkskunde vonden het belangrijk dat iedereen op de hoogte was en op een veilige manier kon genieten van de gedeeltelijke zonsverduistering van vandaag. Het blijft voor jong en oud een speciaal iets om te observeren zo'n verduistering. Heel wat leerlingen kwamen spontaan info vragen en we hebben onze eclips-brillen nodig gehad. Er werd massaal naar de zon gekeken vandaag zoals je kan zien op deze foto's
Hogerop samen met SODA

Gepost op woensdag 9 juni 2021, 8:02.


U kent het principe ondertussen wel al. Leerlingen motiveren om in orde te zijn en graag stipt! Dat vraagt wat discipline en de juiste attitude. We belonen dat maar al te graag en het concept van SODAPLUS is duidelijk voor onze leerlingen. Motivatie & beloning, want het is belangrijk dat ze beseffen dat deze pijlers essentieel zijn in de arbeidswereld. Wist je dat je met een soda-attest van onze school tal van voordelen hebt en allerlei dingen kan winnen? Niet enkel op onze school hoor! Heb je je SODA-attest behaald dan is het belangrijk om je met die gegevens te registreren op de website van SODAPLUS... tal van voordelen wachten op jullie. 
Zoals elk jaar proberen we onze leerlingen te belonen en we hebben al leuke dingen gegeven in het verleden. Tickets voor Crammerock, een taartje aan huis met Danni Heylen van de kampioenen... We hebben al interessante beloningen gegeven, maar in coronatijden zijn er toch duidelijk minder mogelijkheden. We willen dit schooljaar aantonen dat je hogerop kunt geraken met de juiste diploma's en attesten. SODA is de link tussen jou en misschien wel een vakantiejob of een echte job.


Wie won deze unieke belevenis? Hopelijk een motivatie om iedereen hogerop te krijgen. Volgend jaar opnieuw!


Flower power 2.0.

Gepost op dinsdag 8 juni 2021, 23:29.

Onze leerlingen volgen de actua en ook zij hebben hun mening kenbaar gemaakt qua kledingstijl, maar dit was niet meteen het concept van deze laatste actie van 'the positivity squad'. In dit 'moeilijk schooljaar'  hebben zij het verschil gemaakt. Niet enkel hét team dat ondanks alles positief bleef denken. Neen, ik bewonder ook héél wat leerlingen die zich telkens weer hebben ingezet voor sfeer, gezelligheid en ik werd meerdere keren met verstomming geslagen toen ik zag welk effect een beetje positief denken heeft op onze school. Tal van 'bloemrijke figuren' gezien op onze school vandaag. We snakken er allemaal naar toe... even de bloemetjes buiten kunnen zetten. Dat hebben we vandaag gezien op de speelplaats. (klik op het het bloemetje hieronder)


 


SK Voetbal

Gepost op dinsdag 8 juni 2021, 22:42.

Naast het WK en het EK werd er vandaag lokaal in Stekene een belangrijke match gespeeld. Leerlingen BSO versus de leerkrachten en laat ons zeggen dat de betere ploeg deze voor de rest bijzonder vriendelijke intercity heeft gewonnen. We onthouden vooral dat het een krachtmeeting was in het voordeel van de leerkrachten natuurlijk. Sfeer en gezelligheid was er wel, maar deze match werd achter gesloten deuren gehouden. Je weet wel... wegens coronamaatregelen konden we er geen spektakelmatch van maken. Zonder publiek, maar gelukkig was er wel één iemand die enkele beelden heeft genomen. Bedenk dat de leerlingen afkomstig waren uit één klasbubbel en dat we toch op school proberen de risico's te beperken. We hadden het liever anders gezien, maar wie het toch eens wil bekijken die kan gelukkig enkele foto's bekijken. Klik maar eens op onderstaande afbeelding.SODA

Gepost op zaterdag 5 juni 2021, 11:11.

Stiptheid, orde, discipline & attitude zijn de verschillende pijlers waar de leerkrachten onze leerlingen op beoordelen. Zijn ze klaar voor de arbeidsmarkt, een vakantiejob... kortom kan er op hen gerekend worden? Met de uitreiking van dit laatste SODA-rapport zijn alvast alle  leerlingen & SODA-attesten  van het schooljaar 2020-2021 gekend. Alle klasbubbels werden uitgenodigd op de speelplaats en na het uitdelen van alle rapporten was er nog een leuke apotheose. Zes leerlingen krijgen de verrassing van hun leven: volgende week dinsdag vertrekken ze - als het weer het toelaat - met een ballonvlucht over de Stekense vlakte. Wordt vervolgd natuurlijk.


7bVI op uitstap

Gepost op donderdag 3 juni 2021, 23:27.

 

Op 27 mei trok 7bVI naar Mechelen! We bezochten in de voormiddag de Dossinkazerne en in de namiddag loodsten onze fantastisch gidsen, de leerlingen, ons door Mechelen.(klik op de figuur links om naar de start van het fotoalbum te gaan)


Survival

Gepost op woensdag 2 juni 2021, 11:21.

Onderstaande beelden werden me zonet bezorgd. Het resultaat van beeldmateriaal van gisteren. Finn heeft na een dagje survival-skills, 's avonds nog de tijd gevonden om met zijn vaardigheden op gebied van videobewerking aan de slag te gaan. Het resultaat mag gezien worden.broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be