Kalender

aug

20

  • Bijkomende proeven
  • School open van 9u tot 12u

aug

21

  • Bijkomende proeven
  • School open van 9u tot 12u

aug

27

  • Onthaalavond 1ste jaar

Openingsuren

Gepost op zaterdag 4 juli 2020, 12:20

De openingsuren van onze school zijn

- dinsdag 30/06: van 8u30 tot 12u00
- woensdag 01/07 t.e.m. zaterdag 04/07: van 9u00 tot 12u00
- donderdag 20/08 en vrijdag 21/08: van 9u00 tot 12u00
en vanaf maandag 24/08.

Wenst u uw zoon of dochter in te schrijven dan kan u dat doen via deze link (terug beschikbaar vanaf 17 augustus). Tijdens de openingsuren van de school kunt u dat ook maar gelieve dan eerst een afspraak te maken a.u.b. via het mailadres info@stekene.broeders.be of via het telefoonnummer 03 779 67 94.

De richtlijnen en de openingsuren van het CLB:

- woensdag 01/07 t.e.m. dinsdag 14/07
- maandag 17 /08 t.e.m. maandag 31/08

De openingsuren zijn telkens van 8u30 tot 12u00 en 13u00 tot 16u30.

Het CLB is ook op andere manieren bereikbaar!

- Telefonisch 03/316 20 00 of via mail sint-niklaas@vclbwaasdender.be
- Via de CLB@chat met alle vragen oversturen, studiekeuze, goed voelen of gezondheid.
- Via de chatbox VCLB Waas en Dender: enkel voor vragen rond studiekeuze en onderwijsloopbaan (openingsuren van 17u tot 20u op 29/06 - 30/06 - 01/07 - 02/07) Bereikbaar via deze link of door het scannen van onderstaande QR-code.


Indien u toch fysiek wilt afspreken met het CLB gelieve onderstaande richtlijnen te respecteren:

- Gelieve steeds op voorhand telefonisch een afspraak te maken of via de website.
- Voorzie een mondmasker.
- Zorg dat u stipt op tijd komt.
- Ontsmet uw handen. Er is een dispenser voorzien.
- Kom met maximaal 2 personen.
- Indien u ziek bent, gelieve niet naar de afspraak te komen. Maak gewoon telefonisch een nieuwe afspraak.
- Respecteer de maatregelen van afstand houden. 


53ste PROCLAMATIE Broederschool Stekene

Gepost op dinsdag 30 juni 2020, 11:11Zoals zovele dingen dit schooljaar zien we niet meteen de mogelijkheid om een normale proclamatie te organiseren. Tijdens zo'n slotevent verwachten we zoveel ouders en leerlingen dat we hiervoor geen toelating hebben. Wat als we de rollen nu eens omdraaien? Ons klastitularissen hebben hun ronde gedaan en sommigen hebben zelfs meerdere avonden gevuld met huisbezoeken. Rapporten, cijfers en resultaten, mogelijke studiekeuzes werden besproken, maar ook de laureaten werden beloond dit schooljaar. Die momenten werden vereeuwigd op de gevoelige plaat.
De leerlingen zelf hebben ook niet stilgezeten. Er werd een jaarboek samengesteld met enkele hoogtepunten uit hun carrière op de Broederschool in Stekene en ook de nodige dankwoorden werden op papier vastgelegd. Afscheid nemen van elkaar is anders in dit bijzondere schooljaar, dat merken we niet alleen zelf , maar zien we ook aan onze leerlingen. Er werden de laatste schooldagen heel wat foto's genomen. Veel succes alvast volgend (school)jaar! Draag zorg voor jezelf en de anderen tijdens deze vakantieperiode en we zien jullie graag gezond en wel nog eens terug op één van onze oud-leerlingactiviteiten. 


JIEHA-project JAM

Gepost op maandag 29 juni 2020, 7:20

Al sinds de start van dit schooljaar zijn we begonnen met ons JIEHA-project. Als bedrijfsnaam kozen we voor JAM JAM. Aangezien we enkel eerlijke producten mochten verkopen, hebben we gekozen om OXFAM-producten aan te bieden ten voordele van ons goed doel 'kinderkankerfonds'. We hebben vier verkoopmomenten gehad: eenmaal op het oudercontact en driemaal op de speelplaats. Ons bedrijfje heeft een mooie winst geboekt van 630 euro. Deze cheque zijn we deze week in UZ Gent gaan overhandigen. We hopen, maar zijn er eigenlijk van overtuigd, dat dit geld goed besteed gaat worden.

Bedankt allemaal [in naam van Jasper, Amarylis & Marta ofwel beter bekend als het JAM JAM-team.]

UPDATE: Normaal gezien is er steeds een eindvoorstelling en u kan het wellicht raden: wegens corona-maatregelingen is deze niet op de klassieke manier kunnen doorgaan. De leerlingen hebben hun presentatie daarentegen ingesproken en die kan nog steeds online beluisteren. (Klik op één van de rode hyperlinks in de tekst.)


Op het einde van het schooljaar

Gepost op zondag 28 juni 2020, 22:38


Op het einde van het schooljaar worden we soms emotioneel. De laatste schooldagen en binnenkort begint 'eindelijk' de vakantie. Afscheid nemen van enkele klassen en leerlingen (al dan niet tijdelijk). Het was een bijzonder schooljaar met een lange periode van preteaching, dagelijks die SOLmappen controleren met filmpjes, taken en toetsen... Tijdens de afgelopen maanden zijn leerkrachten  dikwijls aangenaam verrast geweest door de kennis en de vaardigheden van onze leerlingen. In de paasvakantie kon je op onze website of facebook daar dagelijks enkele mooie voorbeelden van zien. Sindsdien nog veel materiaal gekregen en we hebben niet de tijd gevonden om alles te publiceren. Als de praktijkleerkrachten van de eerste graad verwonderd opkijken naar het werk van de leerlingen uit de eerste graad dan is dat op de valreep toch nog een vermelding waard.
" Hier een voorbeeld van een leerling uit 1 STa van hoe je een taak of opdracht kan maken. Daar wordt je als leerkracht een beetje stil van ."


Project 4EMa

Gepost op dinsdag 23 juni 2020, 19:59


Alles loopt op wieltjes vandaag. Reeds in het derde jaar begonnen de jongens van 4EMa aan dit project. Tijdens de lessen mechanica begon het allemaal met het chassis. De aandrijving stond dit schooljaar pas gepland en... de ultieme test kwam er net op het einde van het schooljaar! Vandaag reden de leerlingen één na één een kort circuit en dat wekte natuurlijk de interesse op van de grote jongens. Menige leerkrachten konden niet aan de verleiding weerstaan. Als een echte easy rider reed meneer Van Wessel op het terrein van onze Broederschool. Met de haren in de wind, de zon op de armen en achter een hoog stuur... als een echte motard, mijmerend over het voorbije schooljaar.


Uitslag STRAVA-Fietschallenge

Gepost op dinsdag 23 juni 2020, 14:18

Zoveel mogelijk kilometers fietsen per klas en dat in één week tijd! De competitiegeest tussen de verschillende klassen werd wat aangescherpt. Wat is uiteindelijk de uitslag geworden? Het is duidelijk dat de sportrichtingen zich massaal hebben gesmeten en met ruime voorsprong gewonnen hebben. 

 

De uitslag in 1MW is fenomenaal. Wat voor een goede benen hebben die! Een indrukwekkend peloton. De koers hard maken, hebben die gedacht. Stoempen geen surplacen... winnen met voorsprong en met klasse! Volgens sportieve volgorde werden ze gezet en dat is toevallig ook volgens 't alfabet. 


SODA-attest 2020

Gepost op maandag 22 juni 2020, 20:50

Zoals elk jaar hebben heel wat leerlingen hun SODA-attest behaald. Het jaarlijks slotevent is een massa-evenement en die zijn in regel nog steeds niet toegestaan. Een dikke pluim en een welgemeende proficiat aan iedereen die het SODA-attest heeft behaald. Als jullie ingelogd zijn op de website van SODA-plus kunnen jullie misschien nog iets verwachten... (en vul a.u.b. ook de enquête in!) Op zoek naar een leuke vakantiejob? Soms komen er precies uit het niets extraatjes tevoorschijn. Onze SODA-werkgroep wou enkele van onze leerlingen in de kijker zetten. Onze directeur heeft samen met onze lieftallige BV Danni Heylen enkele leerlingen thuis verrast met hun attest. Pascalleke had enkele stripboeken mee. Die taarten die we speciaal vers hebben laten maken, die moet je echt gezien hebben! Hopelijk volgend jaar terug een gewoon schooljaar. Alhoewel, dit was zo'n toffe dag dat dit ongetwijfeld naar meer smaakt. Gitaarwedstrijd 2020

Gepost op vrijdag 19 juni 2020, 22:33

 
Bij alle wedstrijden moet er één de winnaar zijn en de eer is voor Jolein Humbert. De tweede plaats gaat naar Jana De Poorter en meneer Beirnaert strandt op de derde plaats. Proficiat aan allen. Meer info vindt u terug via deze link. U kunt daar enkele mp3-bestanden beluisteren van enkele inzendingen. Kans gemist? Volgend schooljaar beginnen de gitaarlessen opnieuw.

Van al diegenen die dit schooljaar elke vrijdag in de namiddag gitaar gingen spelen...en dat zijn er velen, hebben wij een oordeel geveld naar beste vermogen en na wikken & wegen, bijzonder weloverwogen...
is het resultaat, dat vanaf heden, de genaamde Jolein Humbert niet langer als dusdanig hoeft aangesproken te worden. Juister en eerbiediger is om vanaf nu te zeggen: de allereerste winnares van de gitaarwedstrijd van de Stekense Broederschool.
 
 


De dag van de schoonmaak

Gepost op vrijdag 19 juni 2020, 19:19

Traditioneel wordt deze dag gevierd op 20 juni. Laat ons het twee dagen na elkaar vieren want het onderhoudspersoneel heeft alle dagen de taak gekregen om onze gebruikte klaslokalen te reinigen en dat is niet evident tijdens deze crisis. Een essentiële zorgsector die dikwijls wordt vergeten! Bijzonder belangrijk op onze school om in de veiligste omstandigheden les te kunnen geven. We zijn ze dankbaar, vandaar dit klein gebaar. Bij deze ook een oproep aan alle leerlingen: Probeer uw lokaal zo netjes mogelijk achter te laten. Respect voor het onderhoudspersoneel!


Bedankt voor onze school netjes en proper te houden! Altijd, maar zeker ook in deze tijden!


Vaccinatie

Gepost op woensdag 17 juni 2020, 23:00Vandaag kregen onze leerlingen van het eerste jaar hun vaccinatie. Rekening houdend met de social distancing kregen ze hun spuitje. Is het vreemd om te lezen over vaccins in tijden van corona? Informeren is natuurlijk belangrijk. Veelgestelde vragen over HPV, HPV-vaccinatie en baarmoederhalskanker kan je hier terugvinden. Wil je weten hoe een vaccin werkt? Op de site van de redactie staat dit bijzonder goed uitgelegd. Hopelijk binnenkort ook een vaccin dat helpt tegen het coronavirus. 


broederscholen logo
adres
Broederschool Stekene
Nieuwstraat 17, 9190 Stekene
KBO 0415 245 221 RPR Gent, afd. Dendermonde
contact
Secretariaat
03 779 67 94
info@stekene.broeders.be